Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ستاد مراسم سنتی مذهبی قالیشویان کاشان گفت: همه ساله کاروانی از اهالی فین کاشان پیاده برای بیعت با اهل بیت(ع) به سوی کربلای ایران می روند. ۰۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴ استانها کاشان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، محمد احترامی با اشاره به برگزاری مراسم سنتی مذهبی قالیشویان اظهار داشت: همه ساله  کاروان پیاده  3  هزار نفری از فین کاشان برای مراسم عزاداری امام زاده سلطان علی ابن محمد باقر روز شهادت این مظلوم 27 جمادی الثانی (دومین جمعه مهرماه)  به سوی مشهد اردهال  چوب به دست 45 کیلومتر را طی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس ستاد مراسم سنتی مذهبی قالیشویان افزود:پیام  چوب به دست بودن این کاروان   این است که  در صورت نداشتن تجهیزات نظامی  با ابتدایی ترین سلاح که چوب است از اهل بیت(ع) حمایت خواهیم کرد.

احترامی عنوان کرد: برنامه های این مراسم سنتی مذهبی با شب جار (فراخوانی) که شب جمعه اول مهرماه و یک هفته قبل از مراسم با نماز جماعت آیت الله نمازی و مداحی مادحین شروع می شود.

وی افزود: روز پنج شنبه هفته دوم مهر کاروان پیاده از فین کاشان حرکت می کنند که در طول مسیر با پذیرایی حدود 20 موکب همراه است.

ریئس ستاد مراسم سنتی مذهبی قالیشویان  تاکید کرد: شب قبل از مراسم ضریح مطهر امامزاده با گلاب ناب تولیدی  کاشان عطرافشانی می شود.

وی تصریح کرد: این مراسم با سخنرانی آیت الله سید احمد خاتمی و مداحی حاج سید مهدی میرداماد از  شبکه های مختلف تلویزیونی پخش زنده خواهد داشت.

وی گفت:  همه ساله کربلای ایران شاهد حضور بیش از 300 هزار زائر و دوست‌داران اهل‌بیت (ع) می باشد که در آیین سنتی مذهبی با قدمت بیش از یک هزارسال مطابق با زمان شهادت امامزاده سلطان علی فرزند امام محمد باقر (ع)  در 27 جمادی‌الثانی سال 116 هجری قمری مطابق با دومین جمعه مهرماه  شرکت می کنند.

قالی‌شویان که تنها مراسم سنتی مذهبی است که برگزاری آن مطابق تاریخ شمسی است نمایشی نمادین تشییع و به خاکسپاری حضرت سلطان علی‌بن امام محمد باقر(ع) است.

امامزاده سلطان علی‌بن محمد باقر(ع)   مطابق روایت‌های تاریخی در سال 113 هـجری قمری بنا به درخواست دوست‌داران اهل بیت(ع) از اهالی چهل حصاران و فین کاشان به این منطقه هجرت کرد.

در سال 116 هجری آن شخصیت بزرگوار در منطقه اردهال همراه با 100 تن از یاران باوفای خود پس از جنگی نابرابر همچون جد مظلومش حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به شهادت می‌رسند و سر از بدن مبارکش جدا کرده و نزد دارالخلافه می‌فرستند، بدن مطهر این امامزاده واجب التعظیم و یارانش را در مکان فعلیِ حرم مطهر در اردهال دفن می‌کنند.

بر این اساس در دومین جمعه از مهرماه هر سال ابتدا عاشقان اهل بیت (ع) در ابتدا با حضور در ضریح مطهر امامزاده سلطان علی‌بن محمد باقر(ع)، این مکان را با گلاب ناب کاشان شست‌وشو می‌دهند و سپس آئین قالی شویان آغاز می‌شود.

قالیشویان نماد فرشی است که به هنگام شهادت بدن مطهر امامزاده را در آن پیچیده بودند با آداب خاصی و چوب به دست لبیک گویان شستسو داده و تشیع می شود. 

گفتنی است‌؛ مراسم قالیشویان در دسامبر 2012 در فهرست میراث فرهنگی و معنوی یونسکو به ثبت رسیده است.

فیلم از محسن بایعی

انتهای پیام/ ع

R7845/P1336/S6,1369/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل در این جشنواره گفت: ایجاد شور و نشاط اجتماعی با استفاده از ظرفیت‌های هر منطقه از اهداف برگزاری جشنواره‌ها در سراسر استان است که جشنواره غذاهای سنتی در همین راستا در روستای مهره شهرستان گرمی برگزار می‌شود.
حسن محمدی ادیب افزود: از دیگر اهداف برگزاری جشنواره‌ها معرفی ظرفیت‌های گردشگری بومی هرمنطقه است و با توجه به طبیعت بکر این منطقه از شهرستان گرمی برگزاری جشنواره غذاهای سنتی در روستای مهره می‌تواند گام مهمی در معرفی گردشگری منطقه باشد.
او تاکید کرد: اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با همکاری فرمانداری‌ها و سایر نهادها جشنواره‌ها و رویدادهای متعددی را برای طول سال در تمامی شهرستان‌ها و متناسب با ظرفیت آنها در نظر گرفته است.
در انتهای این جشنواره از افراد برتر در تهیه غذاهای سنتی و بازی‌های بومی و محلی با اهدای جوایزی قدردانی شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی

 

دیگر خبرها

  • حضور ۵ هزار نفری کرمانشاهیان در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)
  • کرمانی ها ۱۰ روز زیر سایه خورشید می روند
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • تقویت مکتب اهل‌بیت(ع) با اجرای مناسب برنامه‌های مذهبی
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • برگزاری مراسم تشییع پیکر شهید محمد شفیع فیضی زاده در ایلام
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است